Dalin në Τreg çizmet Αnti-Соνίd Ρër të Ruajtur Distancën, sa Κushtojnë

Një këpuctar nga Rumania, i cili bëri këpucë të mëdha gjatë valës së parë të epidemisë së kor onavi rusit për të siguruar distancën e përcaktuar midis njerëzve, nisi një linjë të re këpucësh dimërore – besoni apo jo, çizme të madhësisë 75. Grigore Lup thotë se këpucët që ai bëri në maj, me madhësi 75, u shitën në të gjithë botën, dhe se sipërmarrja e biznesit mundësoi mbijetesën e dyqanit, raporton Reuters.

Ai filloi të bënte këpucë gjigante kur vuri re se njerëzit po qëndronin shumë afër dhe duke injoruar rekomandimet në distancën minimale.

Përveç porosive të rregullta, Lup thotë se ai ka marrë porosi nga interpretues, duke përfshirë një bend amerikan dhe një ansambël belg të vallëzimit, dhe nga njerëz me këmbë të mëdha.

Grigore shet një palë çizme me një çmim prej 150 euro. Grigore Lup ka qenë një këpucar për 40 vjet dhe para pa ndemisë ai jetonte me porosi nga teatrot, ansamblet e vallëzimit, por epidemia e kor onav irusit mbylli atë pjesë të biznesit.