Një gjethe e vetme e kësaj bime : Shëron prostatën, trajton diabetin dhe bën pastrimin e qarkullimit të

Shkencëtarët kanë zbuluar se gjethet e hithrave mund të shërojnë prostatën dhe të trajtojnë gjithashtu diabetin.

Edhe pse jo shumë njerëz janë të vetëdijshëm për këtë, gjethet e hithrave kanë pasuri të shumta medicinale dhe mund të trajtojnë një sërë sëm undjesh të tilla si prsh diabeti.

Medikamente te ndryshme që përdorim kundër ale rgjive nuk bëjmë asgjë më shumë pervecse trajtimit te shenjave – ata kurrë nuk kanë qenë në gjendje të zgjidhin problemin themelor për ale rgjine.

Per fat te mire na vijne ne ndihme gjethet e hithrave pa asnje efekt anesor.

Çaj hithres

Për të përgatitur çaj hithre, shtoni një lugë gjelle gjethe hithrash në një gotë me ujë të nxehtë, pastaj mbuloni kupën dhe lëreni për 5 minuta para se ta shty pni atë. Pini disa gota çaj hithre çdo ditë ose shtoni hithër në ushqimet tuaja dhe sallata në mënyrë që të përfitoni nga kjo bime.

Gjethet e hithrave gjithashtu mund të perdoren per demtime të lëkurës, dje gieve dhe problemeve të ndryshme të saj. Këtu janë disa nga përfitimet kryesore të hithrave:

Pastron gja kun

Lu fton bak teret

Trajton shenjat e reumatizmit dhe përdhesit

Nxit prodhimin e qumështit

Lufton inf eksionet e veshkave dhe traktit urinar

Përmirëson qarkullimin e gja kut

Eliminon mukusin e grumbulluar në mushkëri

Lu fton hem orroidet

Trajton anemine

Lu fton zbokthin dhe renien e flokëve

Rregullon nivelet e sheqerit në gj ak

Forcon flokët dhe thonjtë tuaj

Përmirëson shëndetin dhe funksionin e veshkave.