Nëna ime më mësoi gjithçka, përveç se si të jëtoj pa të…

Një nënë është një figurë thelbësore në jetën e vajzës së saj dhe kur shkon në botën tjetër, ajo krijon një zbrazëti të pashlyeshme që vështirë se mund të mbushet me kalimin e kohës. Sidoqoftë, një vajzë mund dhe duhet të marrë përsipër mësimet e çmuara që vetëm një nënë mund të japë.

Një nënë duhet të jetë në gjendje të mësojë vajzën e saj se si të menaxhojë jetën në mënyrën më të mirë të mundshme, si të ngrihet edhe në periudhat më të vështira dhe të fshijë lotët kur të përballet me vështirësi. Ajo që ajo mund të mos jetë në gjendje t’ju mësojë është se si të jetoni me sukses pa të.

Jeta nuk është e lehtë – shpesh na ballafaqon me zgjedhje dhe situata shumë të ndërlikuara, dhe këshillat e një nëne mund të jenë shumë të vlefshme. Nëna juaj me siguri do t’ju mësojë të luftoni në atë që besoni dhe të zbatoni ëndrrat tuaja; për të dashur të tjerët pa kushte dhe për të ndihmuar gjithmonë ata që i duhen më shumë ose të kërkojnë ndihmë.

Nëna jote duhet të të ketë mësuar që paratë nuk janë gjithçka në jetë dhe se nuk ka kuptim të ikësh për jetë nëse nuk mund të jesh i lumtur me atë që ke . Të jetosh, guxosh, të udhëtosh dhe ta duash familjen janë vlerat dhe pasionet që një nënë nuk duhet të harrojë të transmetojë.

Ajo që mund të mos ketë qenë në gjendje t’ju tregojë me siguri është se si të ecni me sukses përpara pa të: pa qenë në gjendje të dëgjoni zërin ose përgjigjen e saj, pa parë fytyrën e saj ose duke përkëdhelur duart e saj.

“Nëna ime më mësoi gjithçka, por jo si të jetoja pa të dhe kështu, pasi ajo iku, jam ndjerë si ai fëmijë i humbur që bën hapat e parë të pasigurt. Por pa mbështetjen e dorës së nënës sime, ato hapa gjithmonë duket sikur përkeqësohen. Ajo nuk më mësoi si ta duroja mungesën e zërit të saj në anën tjetër të telefonit, mungesën e saj në ditët e mia, atë karrige bosh në tryezë në ditët e festave.”

Kjo është arsyeja pse, pavarësisht mungesës së tij, ju do të jeni në gjendje të vazhdoni t’i zbatoni mësimet e tij në praktikë. Një falënderim i madh për të gjitha nënat …