Në prag të festave të fundvitit, Italia merr masa të reja ndaj korоnаνiruѕit

Qeveria italiane përmes një drafti të vënë në fuqi më forcë zbatimi në të gjithë vendin, ka implementuar masa të reja antiCO VID qe do të hynë në fuqi nga dita e nesërme deri në 15 janar.

Masat mëparshme të cilat konsistonin në ndalimin e qarkullimit e qytetarëve nga ora 22:00-05:00 do të ndryshojnë duke zgjeruar pikërisht këtë kohëzgjatja nga ora 22:00-07:00.

Ditën e Krishtlindjeve dhe datën 1 dhe 6 janar restorantet do të punojnë vetëm për drek duke kufizuar numrin e personave në tavolinë në 4. Hotele gjithashtu do të qëndrojnë të mby llura për vitin e ri për të shmangur ceremonitë festive të cilat përqendrojnë shume njerëz në ambjente të mbyllura.

Dekreti, i miratuar dje në mbrëmje nga Këshilli i Ministrave dhe të nënshkruar nga Presidenti i Republikës, Sergio Mattarella , ndalon udhëtimin në mes të rajoneve nga 21 dhjetori në 6 janar dhe ata në mes të komunave më 25 dhe 26 dhjetor.

Është theksuar rekomandimi për mos pranimin e njerëzve të tjerë përveç bashkëjetuesve në shtëpi dhe përdorimi i mjeteve mbrojtëse edhe në ambiente të brendshme dhe të jashtme

Italia në përballjen e saj me valën e dytë të CO VID-19 falë masave të marra të cilat kanë sjell rezultat pozitive siç duket edhe nga raporti i publikuar javën e fundit, tregojnë një ulje të ndjeshme të rasteve të reja me kor onavi rus. Pavarësisht raportit përsëri situata mbetet kritike për sa i përket vik timave shifër e cila është rritur