Та rrēqеth ѕhрίrtίn 33-vјeçarјa ѕhqiрtаre: Кίѕhа djalίn ѕēmurē vјehrra me vјehrrίn аѕ lekē të bίja ilаçe ѕ’mа dhаnë раѕtaj…..

Në emisionin “Historia ime” në Tv Klan, ka qenë Antigona Hoxha, 33 vjeç, nga Burreli e cila jeton me qira në Durrës. Ishte 25 vjeçe kur e martuan me shk uesi me dikë nga qyteti i Korçës. Marrë dhënia e tyre ishte jo shumë e mirë. Sollën në jetë një djalë i cili sot është 6 vjeç.

Kur djali ishte 1 vit, kishte probleme me përqëndrimin dhe e çuan tek një mjek në Korçë, i cili u kërkoi t’i bënin një ez he në tru sepse dyshohej për elementë të spektrit të çrregu llimit të sjelljes.

Por ish-bashkëshorti i Antigonës ishte i pakujdesshëm dhe indiferent dhe nuk pranoi ta çonin djalin për kontroll tjetër. Ai ndikohej nga prindërit e tij, kur djali kishte nevojë të shkonte në spital, ata nuk e dërgonin dhe nuk i blinin ilaçet e nevojshme. Madje që 3 muajsh ata i jepnin për të ngrënë kos dhe makarona me ujë, nuk i blini ushqimet që i duhej një fëmije në atë moshë.

Antigona: Unë jam nga Bureli por jetoj në Durrës.

Mirela Milori: Sa vjeç je?

Antigona: 33 vjeç.

Mirela Milori: Kur je martuar?

Antigona: Në Janar të 2014 u martuam me shkuesi. Isha 25 vjeç.

Mirela Milori: Bashkëshorti ku punonte?

Antigona: Në Korçë, ai merreshe me tokat.

Mirela Milori: Si ishte martesa?

Antigona: Fillimisht mirë derisa lindi djali, pastaj më mbrapa vazh duan problemet. Pas 2-3 muaj i nisën djalit Fabiolit temperaturat dhe asnjëherë nuk e dergonin në spital, i jepnin vetëm paracetamol.

Mirela Milori: Kush?

Antigona: Familja e bashkëshortit, nuk e dërgonin në spital. Unë nuk kisha asnjë të ardhur, nuk më jepnin lekë që ta dërgoja. Ai bënte çfarë t’i thoshin pri ndërit. Vjehrri menaxhonte anën ekonomike të shtëpisë.

Mirela Milori: Po me vjehrrën si ishe marrë dhënia?

Antigona: Jo mirë. Unë kam tipin që kur thonin diçka, shkoja qaja tek dhoma, nuk i kam kthyer asnjëherë fjalë. I thoja ndonjëherë që do iki sepse nuk shtyhet më dhe ata thoshin s’ke ku të ikësh. Me njerëzit e mi e kam dis kutuar dhe më thoshin hë se do ndyshojë, do ndryshojë. Kur djali im doli me anemi të përqindjes së lartë ata nuk i kanë marrë një ilaç, 18 mijë lekë bënte dhe nuk ia morën.

Mirela Milori: Pse?

Antigona: Justifikoheshin e thoshin nuk kemi lekë, por unë e dija shumë mirë që kishin.

Mirela Milori: Po ti çfarë i the?

Antigona: Nuk kisha çfarë t’i thoja, isha atje. Një herë kur isha tek mami, ia mori mami im. Djali ishte 6 muajsh kur kishte ane mi. Djali vetëm kos hante sepse ata nuk i blinin asnjë gjë për të ng rënë, nuk kishin asnjë ushqim, vetëm kos dhe kur shkuam tek doktori më thanë se çfarë i jep këtij fëmije.