ВiΙΙ Gateѕ dëѕhiron që Vakѕina kundër сoroηaνirυsit të jetë e qasshme edhe në vendet e varfra – për këtë fondacioni i tij ka investuar 70 milionë dollarë

Βill Gates dhe gruaja e tij Melinda po vazhdojnë me energji të paparë të promovojnë vak sinën kundër CO VID-19.

Fondacioni i tyre do të investoj 70 milionë dollarë, me qëllim që vaksina të shpërndahet njëtrajtshëm nëpër botë, transmeton Telegrafi.

Dyshja i kanë ndarë 50 milionë dollarë për COVAX, projekt ndërkombëtar përmes të cilin duan të sigurohen që 92 vendet me varfra të kenë qasje në vak sinë, dhe 20 milionë dollarë tjerë për koalicionin për inovacione epidemiologjike.

Themeluesi i Microsoft, Bill Gates, ka deklaruar se dëshiron të vak sinën ta marrin 7 miliardë njerëz në mbarë botën, e kohë më parë pati theksuar se vak sina e gjeneratës së dytë do të jetë më e lehtë dhe më e lirë të prodhohet.

Në anën tjetër ai është skeptik për një rikthim të shpejtë në normaliteti. Dje ka deklaruar se “para nesh është një rrugë e gjatë”, pavarësisht faktit se muajin e kaluar tha se “vendet e pasura mund t’i kthehen normalitet deri në fund të vitit të ardhshëm”.

E këto pretendime i ka mbështetu edhe drejtori ekzekutiv financiar i tij Mark Suzamn, i cili theksoi se “luftimi i plotë i pandemisë do të kërkoj përkushtimin më të madh të shëndetit publik”. /Telegrafi/