Mjekja Zbulon Ѕekretin: Shkaku i kanсеrit për të cilin askush nuk ju tregon..! Duhet të kontrolloni stomakun..!

“Aci diteti i ulët i lëngjeve të stomakut është një burim kryesor i kancerit të stomakut dhe sëmundjeve të tjera kronike. Rreziku i shfaqjes së këtyre sëmundjeve përkeqësohet me përshkrimin e pakontrolluar dhe të pamatur të antacideve dhe bllokuesve të acidit ”, zbulon një specialist i mjekësisë natyrore, OI Sineva.

Ajo thotë se fakti që shkaku kryesor i “acideve” nuk është teprica, por mungesa e acidit klorhidrik në stomak është e fshehur mirë. Kjo është arsyeja pse përcaktimi i aciditetit në stomak është një masë kaq e rëndësishme parandaluese dhe një hap serioz në rrugën për një shëndet më të mirë.

“Unë do t’u rekomandoja të gjithë pacientëve t’i kushtojnë vëmendje aciditetit të stomakut, pavarësisht nga diagnoza. “Korrigjimi i acidit është saktësisht lidhja kritike që është e nevojshme për shërimin”, paralajmëron mjeku.

Kryhet një procedurë e veçantë e quajtur test “Heidberg” për të përcaktuar aciditetin e stomakut.

Për ta kryer atë, pacienti duhet të gëlltisë një kapsulë të veçantë të lidhur me një fije të veçantë. Sapo kapsula të dërgojë sinjale radio, ajo hiqet nga stomaku.

“Unë gjithmonë kam dyshuar në metodat instrumentale të diagnozës. Kam më shumë besim në metodat klinike për përcaktimin e simptomave. Prandaj dua t’ju zbuloj një metodë për diagnostikimin e aciditetit të ulët të stomakut, të cilën mund ta kryeni në shtëpi “, thotë Sineva.

Ajo zbulon një provë plotësisht të sigurt me sodë buke:
Përzieni 1 lugë çaji sodë buke në 150 ml ujë të vakët. Pini këtë zgjidhje në mëngjes me stomak bosh. Vini re kohën që kalon deri në shfaqjen e parë të koshereve. Mjafton të presësh jo më shumë se tre minuta.

Nëse nuk keni fare urth (mos belch), ka të ngjarë të keni aciditet të ulët në stomak. “Nëse gërmoni – aciditeti juaj është i mirë”, tha Sineva.

A është kjo metodë 100% efektive? Jo për të gjithë. Por Dr. Sineva thotë se ia vlen ta provosh. Saktësia e diagnozës rritet kur merren parasysh simptomat klinike të uljes së aciditetit të stomakut, të cilat përfshijnë:

-ndjenja e ngopjes dhe fryrjes së stomakut pas ngrënies
-ushqim i patretur, diarre ose kapsllëk
-allergji ndaj ushqimeve të caktuara

-irritimi rreth rektumit
-thonjtë e butë, të butë dhe të brishtë
-kapilarë të krisur në faqe dhe rreth hundës

-infe ksionet myk otike dhe disbakterioza e zorrëve
-aknet

-mungesa e hekurit
-Renia e flokeve

“Nëse uleni dhe bëni një analizë të simptomave të mësipërme, ka shumë të ngjarë të dyshoni në uljen e aciditetit të stomakut nëse jeni pozitiv. “Diagnostikimi është gjysma e sherimit”, përfundon mjeku.