Bëni gati valixhet dhe mbathјani! Ky shtet pranon turistë që nga 10 Dhjetori, nuk ka nevojë për kаrаntinë apo test Соνίdi

Të gjithë turistët që mendojnë të udhëtojnë drejt Islandës, të mos hezitojnë pasi mund ta bëjnë këtë pa u futur në ka rantinë dhe pa vërtetuar se nuk janë me Co vid. Duke nisur nga data 10 Dhjetor, cdo person që hyn në Islandë përjashtohet nga karantina e detyrueshme Cov id-19 dhe kërkesat e depis timit nëse mund të japin prova të infek sionit paraprak.

Rregullat aktuale kërkojnë që të gjithë udhëtarët që mbërrijnë në Islandë nga zonat me rrezik Co vid-19 t’i nënshtrohen 14 ditëve karantinë ose të bëjnë dy teste shqyrtimi Co vid-19, të ndara nga karantina pesë ditore derisa të mësohen rezultatet e testit të dytë. Testet e shqyrtimit të kufijve janë përkohësisht falas nga e marta deri më 31 janar. Të gjitha vendet konsiderohen akt ualisht zona me rrezik.

Autoritetet islandeze të shëndetësisë kanë dalë në përfundimin se njerëzit të cilët janë pre kur nga vi rusi dhe e kanë kaluar tashmë sëm undjen, nuk përbëjnë më rrezik për përhapjen e saj.

(A.M/Faxweb.al)