Gabimi fa tal i mjekëve, nëna vd es pak minuta pasi lindi foshnjën

Alisa Tepikina i buzëqeshi për herë të parë dhe të fundit vajzës së saj të porsalindur, pasi vd iq pak çaste më vonë nga dh.imbjet e forta të barkut. Çështja e rëndë është duke u hetuar nga autoritetet ruse dhe nëse mjekët shpallen fajtorë do të dën ohen me b.urg.Svetlana Malyukova, nëna e Alisas, tha për gazetën ruse “Komsomolskaya Pravda”: Unë shpresoj se do të arrijmë të faktojmë fajin e mjekëve dhe do bëjmë të pamundurën që ata të marrin dën imin e merituar.

Ngj arja trag jike ndo dhi pasi gjinekologu që asistoi në sallën e operacionit ku lindi Alisa Tepikina tërheqi dhun shëm kor donin e kërthizës, kanë dësh muar prindërit e vik timës.Babai i Alisas, Dmitri Malyukov, tha: Vajza ime po vuante, ajo po bërtiste sepse kishte dhi mbje të forta, por mjeku nuk i kushtoi vëmendje. Të bër titurat e vajzës sime janë dëgjuar në të gjithë spitalin. Mjeku kanë vepruar sikur të ishte në Mesjetë.

Pas veprimit të mjekut, nëna e re ka patur gjakderdhje të shumtë dhe ra në koma. Më pas ajo pësoi ar rest kar diak dhe ndë rroi jetë.Edhe pse spitali vuri në dispozicion një helikopter për ta dërguar Alisa Tepikinan në një spital të specializuar, por ishte tepër vonë, pasi kishte ndërruar jetë. Mjekët kryen dhe një operacion duke bërë një përpjekje të fundit për ti shpëtuar jetën Alisa Tepikina, por pa sukses.

Prindërit e saj treguan se pla çenta e Alisës u shqye së bashku me mitrën. Menjëherë pas lindjes, burri i Alisas, Nikolai Tepikin, 22 vjeç, e dërgoi vogëlushen në një spital tjetër sepse vajza kishte një dëm tim të vogël të qafës. Hetimet lidhur me ngjarjen e rë ndë po vazhdojnë.