Yll e bukur/ Elvira Diamanti feston ditëlindjen sot: Ja sa vjec bëhet aktorja e madhe e skenës shqiptare

Aktorja e mirënjohur shqiptare Elvira Diamanti feston 58 vjetorin e lindjes, i urojmë nga z emra të bëhet 100.

Elvira Diamanti është një aktore e mirënjohur shqiptare. U lind në Tirane më 30 n ëntor 1962. Aktore e njohur e teatrit dhe kinemasë.

Roli i saj më i spikatur mbetet ai i Marigosë në filmin “Përrallë nga e kaluara”. Pas mbarimit te st udimeve ne Institutin e Larte te Arteve , me 1986 filloi pune si aktore ne Teatrin Popullor. Int erpretoi kryesisht role me kahe pozitive, vajza romantike e të da shuruara, jo rrallehere edhe me fund dr amatik a tr agjik.

Ajo mundi te jape ne skene tr onditjen që vinte prej balades ngjethese te or alit shqiptar , “Kostandinit dhe Dhoqines”, në insk enimin e noveles Kush e solli Doruntinen të Ismail Kadaresë (1988). Dy vjet me vone i dha jete një personazhi tjeter ko mpleks, Margarites që vinte serish nga nje tjeter novele e Ismail Kadarese, Nate me hene (1990), ku spikati për em ocionalitetin poetik dhe kthjelltesinë e aktrimit te saj në figuren e krijuar. Znj. Diamanti ka luajtur me su kses edhe në 12 filma