Shkencëtarët kinezë në Hënë kanë gjetur karburantin e së ardhmes

Pas SHBA-së dhe ish-BRSS, Kina është vendi i tretë që zbulon një mineral të ri në Hënë dhe një zbulim interesant është se ky mineral përmban një izotop që mogumina e konsideron karburantin e së ardhmes.

Duke studiuar grimcat e mbledhura në hënë, me ndihmën e rrezeve X, studiuesit nga Instituti i Gjeologjisë në Pekin gjetën bazalt hënor. Media shtetërore raportoi se shkencëtarët kanë vendosur ta quajnë atë Changesit-(Y) për nder të perëndeshës kineze të hënës, duke shtuar se Komisioni për Mineralet e Reja, Nomenklaturën dhe Klasifikimin konfirmoi se është një mineral i ri. Kjo ndodhi në fillim të shtatorit dhe ne kemi shkruar tashmë për këtë zbulim .