Ѕhqetësueѕe! Rritet numri i të rinjve ѕhqiptarë që kanë рrobleme me zemrën, mjekja tregon 3 shkaqet kryesore

Që nga konsumimi i pijeve energjike, kafesë, por edhe qëndrimi zgjuar në orët e vona, ndikojnë në shëndetin e zemrës.

Mjekja kardiologe Manjola Lika, thotë se ky stil jetese i të rinjve po i bën ata të kenë çrregullim të ritmit të zemrës apo takikardi.“Vitet e fundit është vënë re një shtim në frekuencë të rasteve që paraqiten te kardiologu.

20-30 vjeçarët shpesh ankohen për çrregullime të ritmit të zemrës.

Konsumimi i tepërt i kafeve, çajit jeshil, pijet energjike, konsumimi i substancave narkotike, ndikojnë tek ky ritëm i shpeshtë”.

Mjekët rekomandojnë që të bëhet kujdes me ushqyerjen, për të ndihmuar zemrën që të punojë normalisht dhe te mos kete probleme.Për ta konsumimi i një vakti veç një herë në ditë, shkakton fryrje stomaku tek disa njerëz duke u pasur me një ritëm të shpeshtë të zemrës.