Babai i tуre u ndа nga jeta ѕерѕе nuk bëri dot trаnѕрlantin/ Dy vajzat e tij bëjnë veprimin e јаѕhtëzakonshëm

Dy motra nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë dhënë një leksion të madh botës.

E themi këtë, pasi ato kanë dhuruar njërën prej veshkave të tyre për dy të huajave, pasi babai i tyre u nda nga jeta pasi nuk mundi të kryente transplantin e këtij organi.

Mediat amerikane shkruajnë se Bethany dhe Hannah Goralski i kanë dhuruar veshkat në një hapësirë kohore 24 orë larg njëra-tjetrës.

24-vjeçarja Hannah ka thënë:

Babai im gjithmonë na thoshte ti ndihmonin të tjerët. Njohja e shumë njerëzve që kanë nevojë për tran splant veshke më shtyu që të dhuroja veshkën tim.”
Po ashtu e ditur bëhet se babai i tyre, Mark Goralski, vd.iq në shtator 2018 pasi nuk arriti të bënte tran splantin e veshkave.

Ndaj edhe në nder të tij, dy motrat kanë bërë veprimin e jashtëzakonshëm dhe human.