Deklarata e Virologut Gjerman: Vίrυsί që po Ρërhapet Τani nuk është ai i Wuhanit

“Vίrυsi që po përhapet në të gjithë botën tani nuk është ai i Wuhanit, por i Italisë Veriore ”. Kjo është deklarata e fortë e virologut të mirënjohur gjerman, Alexander Kekulé.

Gjatë emisionit në rrjetin gjerman të ZDF, drejtori i Institutit të Mikrobiologjisë Mjekësore të Universitetit Halle, deklaroi se νίrusί aktualisht në qarkullim është në të vërtetë një variant që është shfaqur në Italinë Veriore.

Sipas virologut, varianti i ri është më ngjitës se ai i Wuhan.

“Aktualisht 99.5% e të gjitha rasteve globale mund të gjurmohen gjenetikisht në virusin e Italisë Veriore. Edhe rastet aktuale në Kinë janë importuar nga Evropa dhe pjesa tjetër e botës”, tha mes të tjerash Kekulë.

“Dallimi është se në Wuhan nuk e dinin se me çfarë kishin të bënin, ndërsa paralajmërimet nga Kina kishin mbërritur në Italinë Veriore, por u injoruan për një kohë të gjatë”, thotë virologu.

“Në Kinë, nga ana tjetër, νίrusί do të ishte vënë nën kontroll duke përdorur metoda që ne nuk i pranojmë këtu”, shtoi ai.