Ρërlotet mjekja e Ιnfektίνίt: Jo i lehtë νendimi për të intυbuar një ρacient!

Mjekja infek sioniste Entela Kolovani, e cila prej muajsh qëndron në vijën e parë të frontit të luftës përballë kor onaivi rusit, sjell rrëfime që i përjeton çdo ditë nga brenda spitalit CO VID1.

Mes emocionesh dhe e prekur nga beteja e përditshme, Kolovani në një inte rvistë në ‘Kjo javë’ në ‘News24’ tregoi se si është situata në këtë spital.

Ajo tha se ka raste që pacientët presin për disa orë jashtë në autoa mbulanca, ndërsa shtoi se bëhet një vlerësim nga mjeku nëse mund të qëndrojnë në pritje apo jo.

Mes lotësh ajo tha se është e lehtë të gjykohet nga divani dhe të bësh kritika, ndërsa i bëri thirrje kolegëve të saj që të ofrojnë ndihmë për pacientët.

Po ashtu ajo theksoi se momenti më i vështirë është vendimi për të futur në intubim pacientin, mushkëria e të cilit është dëmtuar rëndë nga CO VID-19.

“Ne jemi të organizuar me pavione, një prej të cilëve është një shërbim sub-intensiv dhe reanimacionin e shërbimit ku ndiqen pacientët që janë rëndë. Në ndjekje të këtyre pacientëve, në vijën e parë të luftës, janë jo vetëm mjekët, inf ektologë, por një armatë e tërë mjekësh reanimatorë.

Këtë periudhë kanë dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm, pasi bashkë me ta. Kanë qenë jo shumë të bërë mediatikë, të rojeve të shumta që bëjnë apo shërbim të zgjatur para pacientëve.

Do sillja në vëmendje një video një intervistë të një mjeku që e pashë ditët e fundit. E kishte nxjerrë BBC në lidhje me momentin e intubimit të një pacienti, i cili kishte shprehur pesi mizmin e tij se nuk do t’i shihte më familjarët e tij.

Për të gjithë ata që flasin nga divani i shtëpisë, do të doja që të preknin me dorë këtë situatë. Të na ndihmonin nëse kanë ide më të mira. Janë të mirëpritur. Kemi nevojë dhe për njerëz që do donin që t’i jepnin një pikë ujë, apo ti ndërronin, apo t’i prisnin se krecionet.

Intubimi është një procedurë që e kemi kon sideruar si moment ekstrem të këtyre pacientëve. Një pacient me CO VID, nëse futet në in tubim, do të ishte ndërhyrja ekstreme për ta shpëtuar. Kjo është një procedurë që është shpresë, por rezultatet i ka të ulëta”, tha mjekja