VETEM TË РАЅURlT ВLEJNË VAJ NË GJERMANl Çmimi është i pabesueѕhëm, tregtarët nuk duan ta shesin

Një litër vaj luledielli në Gjermani kushton deri në pesë euro dhe një dyqan vendosi të mos e shesë më për shkak të çmimit të lartë.

Dega e zinxhirit tregtar “Edeka” në Trendelburg (Hessen e Veriut) nuk dëshiron më të shesë vaj me çmime të tilla dhe tashmë kanë vënë në dukje mbishkrimet që thonë se nuk shesin vaj.

– Nuk prisnim që situata të zhvillohej në drejtimin në të cilin u zhvillua. Vendosëm një shenjë në raftin e vajit që shpjegon pse nuk shesim më vaj. Nuk do ta shesim vajin e lulediellit me 4.99 euro për litër. Distancohemi nga këto çmime. Ka kufizime – tha menaxherja e dyqanit Anja Miller për RTL gjermane, duke shtuar se klientët reaguan mirë ndaj lëvizjes së tyre.

– Vaji është ushqim absolut dhe nuk duhet ta shesim pa recetë me çmime kaq të larta. Madje ka njerëz që shesin vaj në E-bay. Unë thjesht dua të bëj punën time të përditshme pa tregun e zi. Ndërgjegjja ime nuk na lejon të shesim vaj me çmime kaq të larta – thotë ajo.

Ajo tregoi se ka edhe një arsye tjetër për bojkotimin e çmimeve të larta të vajit.

– Sikur ta dinit se çfarë duhet të dëgjojnë punonjësit e mi në arkë. Disa klientë akuzojnë punonjësit se po pasurohen nga çmimet zhvatëse ose se po shijojnë vetë vajin e lirë. Kjo është krejtësisht e padrejtë dhe e pajustifikuar – tha Ana Miller, transmeton Sibiz.