Sipas shkencës, personat e lindur në muajin dhjetor janë më të zgjuar dhe jetojnë më gjatë

Përveç që kanë lindur gjatë muajit më festiv të vitit,

ka edhe shumë më tepër gjëra të cilat të lindurit e dhjetorit janë bekuar.

Sipas një studimi, këta engjëj të muajit dhjetor kanë avantazhe të shumëfishta ndaj pjesës tjetër dhe priren të jetojnë një jetë më të gjatë dhe më të lumtur.

Studimi u krye për të zbuluar nëse ekziston një marrëdhënie midis jetëgjatësisë dhe sezonit të lindjes dhe rezultatet sollën një lajm të mirë për njerëzit e lindur në dhjetor.

Sipas të dhënave, shumica e njerëzve që jetojnë më shumë se 100 vjet, kanë lindur në muajin e fundit të vitit. Pra, nëse jeni një fëmijë i muajit dhjetori, ose keni një fëmijë që ka lindur në dhjetor, dijeni që ju (ose ata) do të jetojnë për një kohë të gjatë.

Dhe, nëse po pyesni veten se cila është arsyeja që qëndron pas kësaj, ne kemi përgjigjen. Sipas një studimi tjetër, njerëzit e lindur në dhjetor flenë më mirë dhe më lehtë në krahasim më të tjerët. Gjithashtu foshnjat e muajit dhjetor kanë më pak shanse të vuajnë nga një sulm kardiovaskular ose ndonjë problem tjetër i lidhur me zemrën. Duket sikur të lindësh në dhjetor është sikur ke fituar çmimin e parë