Këto janë arsyet përse nuk duhet t’i vishni të njëjtat pizhame për 2 ditë rresht, kur të lexoni arsyet do vini duart në kokë: AΙarmante shumë!

Mesatarisht një njeri i ndryshon pizhamat një herë në 13 ditë. Por ka edhe gra që i ndërrojnë një herë në 17 ditë. Shumica prej tyre edhe harrojnë t’i lajnë.

Ndërsa ne veshim për natë të njëjtat pizhame teksa flemë nuk e dimë që pa sojat mund të jenë të mëdha dhe alarmante. Së pari sipas ”Bright Side” nëse i vishnin më shumë se dy herë pizhamat tuaja do të flini në një mjedis jo të pastër, pasi ato mbarin baktere.

Këshillohet që ju mos t’i vishni pizhamat për natë të njëjtat, por duhet t’i ndërroni ato. Kjo sepse bak tretet dhe lëkura e v dekur mund të mblidhet në to.

Edhe nëse lani rregullisht çarçafër apo mbulesat me të cilat flini nuk do të jetë e pastër, pasi do të ketë kontakt me rrobat tuaja të palara.

Kur vendosni pizhamet tuaja në lavatriçe, bakteret në të mund të kalojnë në të gjitha rrobat e tjera. Nëse i keni veshur rrobat e natës për 2 javë rresht, larja nuk do të jetë në gjendje të he që qa fe shumicën e mikrobeve dhe ato do të transferohen në rroba të tjera.

Por ndikon edhe në cilësin tuja të gjumit dhe mund të përk eqësoj edhe alergjitë tuaja. Nëse jeni alergjik ndaj pluhurit ose keni çrregullime të tjera të frymëmarrjes, fjetja në pizhame të vjetra mund të shkaktojë d ëme serioze.

Por jo vetëm kaq për shkak të baktereve që ato mbarin mund të mbusheni me puçrra, të dobësojnë sistemin imunitar dhe sigurisht mbajnë aromë të keqe. Ndaj këshillohet që mos t’i vishni pizhamat tuaja për natë, por duhet ti ndërroni ato