Njoftim рër diaѕрorën ѕhqiрtare, fluturime të reja nga ЅНВА-ja drejt Italisë

Drejtuesit e linjave ajrore amerikane besojnë në heqjen e plotë të nda limit për shtetasit e BE dhe Mbretërisë së Bashkuar

Është bërë e ditur se Delta Air Lines dhe Alitalia do të fillojnë fluturime “pa karantinë” nga SH.B.A. në Itali, duke hapur rrugën e parë të tillë që lidh SH.B.A. dhe Evropa që kur kuf izimet e udhëtimit u futën gjatë pan demisë, transmeton albinfo.ch.

Linja ajrore amerikane tha që nga muaji tjetër udhëtarët që udhëtojnë në fluturime të zgjedhura nga Atlanta për në Romë nuk do të duhet të vetë-izolohen nëse testohen negativisht për Co vid-19.

Udhëtarëve do t’u kërkohet të marrin një provë standarde ari PCR, 72 orë para nisjes, dhe më pas teste të shpejta në aeroportin në Atlanta përpara hipjes dhe përsëri pas mbërritjes në Itali.

Sistemi i ri do të zbatohet për të gjithë qytetarët e BE-së dhe për shtetasit e SH.B.A.-së që udhëtojnë për arsye thelbësore të tilla si puna, në përputhje me rregullat aktuale të imigracionit Italian.

Sidoqoftë, drejtuesit e linjave ajrore amerikane besojnë se Shtëpia e Bardhë po konsideron heqjen e ndalimit për shtetasit e BE dhe Mbretërisë së Bashkuar por nuk ka marrë ende një vendim përfundimtar, sipas dy personave të njoftuar për këtë çështje. Reuters së pari njoftoi se zyrtarët po konsideronin heqjen e ndalimit.

Disa kompani ajrore kanë nisur fluturime midis SHBA dhe Evropës që testojnë pasagjerët ndërsa ata udhëtojnë, por fluturimet e Delta dhe Alitalia për në Romë janë të parat që do të lejojnë udhëtarët që janë testuar të kalojnë karantinën.

Marco Troncone, shefi ekzekutiv i Aeroporti di Roma, tha se ai shpresonte që program i tillë të shtrihej në aeroportet e tjera në Evropë. “Karantinat nuk funksionojnë, ato janë joefikase dhe të vështira për t’u policuar”, shprehet ai. /Albinfo.ch.