Mjeku shqiрtar në Angli: Ja çfarë duhet të bëjnë расientët раѕi kalojnë СОVΙD-19

Gjithë gjithë kohës është diskutuar se si duhet të ru hemi nga Co vid-19, por shumë rrallë janë dhënë këshilla për ata që e kalojnë vir usin dhe se si duhet të krijojnë edukatën imunitare.

Në një intervistë për ”Ora News”, mjeku Adrian Fandi nga Londra ka theksuar se vi rusi pandemik lë pasoja edhe pasi e kalon.

Fandi ka treguar se personat me imunitet të ulët dhe që kanë sëmundje sekondare apo kanc erogjene, duhet të vazhdojnë kujdesin ndaj vetes edhe nëse e kanë kaluar Co vid-19, pasi trupi i tyre është i ndjeshëm.

Adrian Fandi: Të gjithë ata që kanë kaluar Cov idi-n kanë dhimbje koke, kanë debulesë të madhe, mund të kenë takikardi, mund t’u zgjasë temperatura 37 gradë për një kohë të gjatë dhe kjo do kohë që të rimarrësh veten.

Mund të humbasësh shijen dhe nuhatjen për një kohë të gjatë. Trajtimi me vitamina mund të ndihmojë, sepse të rrit imunitetin dhe fuqinë mbrojtëse të trupit. Duhet t’i japim kohë organizmit që të rimarrë veten.

Nga ana imunitare, varet nga problemet sekondare që ka një njeri. Nëse ka probleme kan ceroze dhe po bën kimioterapi, normalisht që ka një imunitet shumë të ulët dhe duhet të ruhet njësoj sikur nuk e ka kaluar Cov idin, edhe nëse ka mbijetuar prej tij. Njëkohësisht ka edhe njerëz që sëmuren shpesh, që kanë probleme shëndetësore, edhe pse mund ta kenë kaluar gjithnjë duhet të ruhen.