Vetëm njerëzit inteligjentë mund të shohin 3 fytyrat në këtë imazh. A mund t’i shihni?

Mënyra se si truri ynë interpreton dhe transkripton informacione të caktuara mund të jetë komplekse. Në të vërtetë, kjo e fundit percepton përgjithmonë të dhëna të caktuara vizuale dhe i përpunon ato në një mënyrë unike. Në këtë fotografi, ekzistojnë 3 fytyra të fshehura që vetëm disa njerëz arrijnë t’i dallojnë. A jeni një prej tyre?

Ne gjithmonë kemi qenë kuriozë për enigmat dhe sfidat vizuale. Duke u përpjekur të sfidojmë veten dhe të shfrytëzojmë shqisat tona në mënyra të ndryshme, shumë prej nesh i marrin këto teste për të punuar trurin tonë. Dhe për një arsye të mirë, disa prej tyre paraqesin sfida të vërteta që nuk është gjithmonë e lehtë për tu përmbushur! Nëse jeni gati të provoni aftësitë tuaja, ky test është për ju.

Shikoni foton më poshtë

Ky test është thjesht për të vëzhguar këtë imazh me kujdes dhe për të provuar të lokalizojmë “fytyrat e fshehura” që janë atje. Nëse i gjeni shpejt, do të thotë që keni shikim të mirë dhe jeni të ndërgjegjshëm.

Njerëzit që e kalojnë këtë provë zakonisht kanë një perceptim shumë të fortë se mund të jetë e dobishme të vazhdojnë të përsosen. Për më tepër, ju mund të jeni krenar të thoni se niveli juaj i gatishmërisë është më i lartë se mesatarja dhe se jeni në gjendje të dalloni detajet e vogla që ju rrethojnë çdo ditë.

Nëse nuk ia dolët, ja përgjigja me 3 fytyrat e fshehura!

Ti e kupton Shumica e njerëzve përqendrohen në atë që shohin në plan të parë, të cilat janë gratë në foto, ndërsa “fytyrat e fshehura” janë në pemë. Sidoqoftë, nëse nuk keni qenë në gjendje t’i dalloni ato, mos u shqetësoni. Shikimi është një sens që mund të zhvillohet ndërsa e punoni. Pra, mund të jetë një ide e mirë të ushtroni më shumë për të përmirësuar shikimin tuaj .

3 këshilla për t’u kujdesur për sytë tuaj
Ruajtja e shëndetit të syve tuaj është e nevojshme për të luftuar çrregullimet e syve që lidhen me moshën. Kështu, ka disa këshilla që ndihmojnë në parandalimin e këtyre problemeve dhe përmirësimin e vizionit:

1. Shmangni tharjen e syve
Faktorë të caktuar si nxehtësia, ndotja ose koha e kaluar pas ekraneve mund të shkaktojë tharje të syve. Për të luftuar këtë bezdi, mund të shkelni sytë intensivisht për disa sekonda për të lagur syrin. Nëse syri juaj i thatë bëhet shumë i rëndë, përdorimi i kripës fiziologjike mund të jetë i dobishëm.

2. Zgjidhni ushqimet e duhura
Ushqime të caktuara si pemët dhe perimet, por edhe ushqime të pasura me acide yndyrore omega-3 dihet që janë efektive në mbrojtjen e syve. Kështu, jepni përparësi agrumeve, perimeve jeshile dhe peshkut me vaj.

3. Bëni ushtrime
Nëse mendoni se sytë tuaj po lodhen shpejt, ka disa ushtrime që mund të bëni për të rritur shikimin tuaj. Mundohuni të afroheni dhe të lëvizni një objekt larg syve tuaj rreth 20 herë ndërsa përqendroheni në të. Pastaj, për tu rikuperuar, mbyllni sytë dhe mbulojini me duar. Mbajeni këtë pozicion për disa minuta për të ndihmuar sytë tuaj të pushojnë.

NB: Këto këshilla natyrore nuk zëvendësojnë vizitën tek okulisti juaj. Nëse vuani nga çrregullime të syve, vizitoni mjekun tuaj pa vonesa të mëtejshme