Eρίdemiologu Muka: СОVΙD është njesoj si griρi, shumica e shqiptarëve e kanë kaluar pa problem, nuk duhet te shqetesohemi

Taulant Muka tregoi në emisionin “Quo Vadis” se nuk duhet t’iu kushtohet vëmendje vetëm të infe ktuarve që virusi iu ka shkaktuar komplikacione të rënda, por edhe ata ind ividë që e kanë kaluar koro navi rusin lehtë dhe pa probleme.

Teksa e krahasoi CO VID-in me gripin, Muka tha se qetësimi i qytetarëve duhet të jetë primar.

Merr 500 trajtime që nuk duhen përdorur etj, dhe kjo më pas ndikon edhe në progresin tënd të sëmundjes që nuk është e lidhur me Co vidin në vetvete, por me efektet anësore të keqmenaxhimit të Cov idit. Pramdaj them që duhet të rrezatojmë pozitiv. Duhet të fokusohemi te rastet pozitive, ti e ke kaluar pa problem, sa shqiptarë e kanë kaluar pa problem situatën Co vid.

Është njësoj si gripi, po të merrnim cdo rast të gripit ta kalonim në media edhe ne gripin do e kalonim më keq se sot. Prandaj them që të jemi më racional, të nxirrnim dhe rastet pozitive në media, që e kalojnë pozitivisht pa problem, që edhe njerëzit të qetësohen dhe në këtë mënyrë të rrezatojmë pozitivitet.”