10 minuta pranë një mikeje të mirë, vlejnë më shumë se 10 vjet pranë njerëzve të parëndësishëm

A e dini se çfarë është koha cilësore? Është koha që kalojmë me njerëzit që duam të bëjmë gjërat që na pëlqen më së shumti. Një kombinim fitues që është i mirë për psikikën tonë dhe menjëherë na bën të ndihemi më të lumtur dhe më të qetë.

Kur kalojmë kohë me një anëtar të familjes sonë, të dashurin ynë apo një person të veçantë duhen vetëm 10 minuta për të marrë përfitimet. Këtu janë arsyet pse pak kohë, por cilësore, me ata që duam është shumë më mirë se koha me ata që nuk na interesojnë.

Miqtë e vërtetë janë të sinqertë dhe të drejtpërdrejtë: ata na tregojnë se çfarë mendojnë pa maskë ose duke u përpjekur për ta zbukuruar pilulën.

Ndonjëherë ky tipar mund të na shqetësojë, por është vetëm një gjendje e përkohshme, sepse sinqeriteti në miqësi gjithmonë shpërblen dhe kjo është arsyeja pse gjykimi i atyre që ju duan, edhe nëse është negativ, është i çmuar dhe konstruktiv, për të përmirësuar veten çdo ditë.

Miqtë tuaj më të sinqertë e dinë mirë se çfarë marrëdhënie ka midis jush dhe ata bëjnë gjithçka për ta mbajtur atë gjallë.

Ndërgjegjësimi për atë që ata ndiejnë ndaj jush dhe anasjelltas është me të vërtetë i rëndësishëm, sepse kjo miqësi do t’ju bëjë të ndiheni të mbrojtur dhe të sigurt.

10 minuta me një mik i cili është me të vërtetë krenar dhe i lumtur që kalon kohë me ju, janë jashtëzakonisht të vlefshme për mirëqenien tuaj.

Kush prej nesh nuk ka një mik që na brohoret?

Inkurajimi i vazhdueshëm, të ndjerit të mbështetur dhe pjesë të një ekipi në çdo kohë është një ndjenjë e madhe dhe na bën të ndihemi menjëherë të aftë për të pushtuar botën.

Duhen 10 minuta me personin e duhur për të marrë dozën e duhur të adrenalinës dhe vetëvlerësimit.

Në miqësi nuk është gjithmonë gjithçka rozë: gjëja e rëndësishme është, kur grindemi, të kemi përulësi të kërkojmë ndjesë.

Miku i vërtetë, nëse nuk është i gabuari, nuk do të ketë frikë të përpiqet të bëjë paqe me ju, duke kërkuar falje për keqkuptimet dhe duke u përpjekur të përmirësojë menjëherë marrëdhënien.

Pak mosmarrëveshje nuk mjafton për të shkatërruar një marrëdhënie kaq të rëndësishme, apo jo?

Miqtë ju mbrojnë dhe gjithmonë ju mbështesin, ata janë një ushtri e vërtetë kundër cilitdo që na bën të ndihemi keq.

Të diturit se kemi një mik apo mike që është gjithmonë aty për ne, na bën të ndihemi të veçantë.

Për çdo ditë të keqe mbani mend gjithmonë se 10 minuta me shokun a shoqen tuaj më të mirë janë më të fuqishme se çdo ilaç.

Source: Bota.al