Sipas një studimi të ri, ata që e pijnë kafen me sheqer, jetojnë më gjatë

Sipas një studimi të ri, ata që pinë kafe jetojnë edhe më gjatë nëse shtojnë një lugë sheqer në porosinë e tyre.

Sipas një studimi të ri të publikuar nga revista mjekësore e Kolegjit Amerikan të Mjekëve, studiuesit zbuluan se të kesh zakon pirjen e kafes, çon në një jetë më të shëndetshme dhe më të gjatë.

Studiuesit nga Universiteti Mjekësor Jugor në Guangzhou, Kinë, vëzhguan 171,000 pjesëmarrës në Mbretërinë e Bashkuar gjatë shtatë viteve.

Studimi zbuloi se ata që pinin kafe kishin deri në 21% më pak gjasa të vd isnin sesa ata që nuk pinin kafe.

U zbulua se ata që pinin kafe kishin më pak gjasa të zhvillonin sëmundje të zemrës dhe ka ncer në krahasim me ata që nuk pinin kafe.

Por edhe më interesant ishte zbulimi se njerëzit që pinin kafe të ëmbëlsuar lehtë në ditë kishin 29 deri në 31 për qind më pak gjasa të vdisnin gjatë studimit.

Studiuesja kryesore Dr Samantha Gardener gjithashtu u bëri thirrje njerëzve që të rrisin marrjen e kafesë për të ulur rrezikun e zhvillimit të Alzheimerit, sipas New Food Magazine.

Epo, ja ku e keni, nesër pijeni dopio kafen!