E fundit/Nuk ndalen, sërish rriten çmimet e derivateve

KRRE ka miratuar vendimin me të cilin çmimet me pakicë të derivateve të naftës rriten mesatarisht për 2,11% krahasuar me vendimin e datës 31.05.2022.

Çmimet e referencës së derivateve të naftës në tregun botëror në krahasim me llogaritjen e mëparshme janë rritur mesatarisht: për benzinën me 4,584%, për naftën me 4,856%, për vajin ekstra të lehtë me 4,514% dhe për karburantin me 1,099%.

Çmimi me pakicë i benzinës EUROSUPER BS-95 rritet për 3,00 denarë/litër, çmimi me pakicë i benzinës EUROSUPER BS-98, EURODIESEL (DV V) dhe vaji ekstra i lehtë për amvisëri (EL-1) rritet për 2,50 den/lit.

Çmimi me pakicë i karburantit M-1 NS nuk ndryshon.

Nga data 2.6.2022 nga ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzin EUROSUPER BS – 95 107.00 (dena/litër)
Benzin EUROSUPER BS – 98 109.00 (denarë / litër)
Dizel EURODIESEL BS (DE V) 97,50 (denarë / litër)
Vaj për djegie (EL-1) 95.50 (denar/litër)
Naftë M-1 NS 54,640 (denarë / kg)