Raѕti në Librazhd, Robert Aliaj: Ѕ’ka tradhëti kur nuk ka lidhje ѕhрirtërore

Artisti Robert Aliaj komenton rastin e tradhëtisë bashkëshortore në Librazhd, ku familja e djalit kapi nusen në shtrat me të dashurin dhe videon e shpërndau në disa media online.

Aliaj tha se ajo nuk mund të quhet familje, pasi vajza dhe djali jetonin larg njëri-tjetrit. Sipas tij, tra dhëti nuk mund të quhet në atë rast kur mes dy personave nuk ka lidhje shpirtërore.

“Nuk bëhet fjalë për vlera në një familje ku ata as nuk bashkëjetojnë bashkë. Është një familje që ai jeton në Gjermani ajo në Shqipëri dhe shihen shumë rrallë. Nuk besoj te tradhëtia në këtë rast se nuk ka patur një lidhje shpirtërore. Nuk e quaj tradhëti një akt kur nuk ka lidhje shpirtërore me mua. Nuk është çështje nderi fare.

Nderi është kur i kanë dhënë njëri-tjetrit një status të përcaktuar. Kemi një mungesë identitare të përkatësisë si komb, ku nuk ka një kod moral. Vajza është e kër cënuar më shumë nga i ati.

Ajo është një vajzë e dhu ruar, si trofe. Nuk ka shkuar me dinjitetin e saj”, u shpreh Robert Aliaj.