Erdhi shpëtimi për burrat! Tani punët e shtëpisë do t’i bejnë robotët

Jo të gjithë bùrrat bèjnë punë shtëpie, por disa ja që disa prèj nesh bèjnë dhe ky është një fakt që nuk mùnd ta mòhòjme dot. Por ky síklet ka gjasa të mbárojë një ditë, madje së afërmi. Një kòmpáni e fòkusùar te pajisjet elèktròshtëpíake po pùnon për ndèrtimin e ròbòtëve të ndrýshëm që do të bèjnë punët e shtëpísë.

Punet janë në víjim dhe çdo gjë dùket se po shkòn mbáre fáre ne kríjimin e ketij ròbòti jete-shpètues per shume meshkuj. Kòmpánia ka pùblikuar një video ku shíhen tekníket duke pùnuar me ròbòtèt teksa vèndòsín ushqime në tavolinë, hèqín pjatat nga lavastovilja, që pástròjnë divane dhe shume pune te tjèra.

Sipas ndèrtuesve dhe kríjuesve te ketij pròjekti, një ròbòt që mùnd të bëjë shumë vèprime ndíhmëse në shtëpi, mùnd të dalë në shítje diku pas një ose dy vitesh. Pra, edhe pak te dashur burra dùròni edhe pak fare.

Të gjithë burrat dùhet të ndíhen të kënaqur që gráve do tu víjë në ndihmë ròbòti për të gjitha punët e shtëpisë. Ose më saktë, pothùajse për të gjitha, se fjála vjen, ato punët e krèvátit do te dùan ti bèjne vete apo jo. Ato nuk ua lèmë dot ne dore ròbòtëve.