Рërgjαket festiναli i njohυr të shtënα me αrmë, kα νiktimα

Të paktën një person është vr arë dhe shtatë të tjerë janë pla gosur në një festival në Oklahoma të SHBA.

Një dëshmitar, ka thënë për mediat amerikane se njerëzit vr aponin për të shpëtuar, ndërkohë që të shtënat dëgjoheshin ngado. Dy të mitur mësohet se ishin në mesin e atyre që u qëlluan. Dëshmitarët kanë thënë se të shtënat me armë ndodhën pas një sherri të çastit.

“Dëgjuam shumë të shtëna dhe në fillim menduam se ishin fishekzjarre,” tha Sylvia Wilson, një pronare e Taft’s Boots Cafe, e cila ishte e hapur në atë kohë për t’i shërbyer një numri të madh vizitorësh në qytetin e vogël për mbledhjen e fundjavës së Ditës së Përkujtimit.

Rreth 1,500 njerëz morën pjesë në n gjarjen në Taft, i cili zakonisht ka një popullsi prej vetëm disa qindra njerëz. Anëtarët e Zyrës së Sherifit të Qarkut Muskogee ishin të pranishëm dhe filluan menjëherë të jepnin ndihmën, tha OSBI.

Agjencia nuk dha detaje të tjera duke përfshirë gjendjen e të plag osurve. Zyra e Sherifit të Qarkut Muskogee e referoi AP tek OSBI për më shumë informacion.