Reshje breshëri pothuajse në të gjithë Shqipërinë, në Korçë shkatërrohen të mbjellat

Reshje breshëri janë regjistruar ditën e sotme pothuajse në të gjithë Shqipërinë.

Megjithatë, më së shumti ka pasur në zonën e Korçës. Banorët e disa fshatrave në Korçë ankohen se breshëri u ka prishur të mbjellat.

Dukuritë natyrore është e pamundur t’i ndalosh, por në momentin që ndodhin, fermerët harrohen edhe nga pushteti vendor dhe ai qëndror, duke mos u ardhur në ndihmë.

Bujqësia është e vetmja që u jep të ardhura, prandaj dhe shkatërrimi i të mbjellave nga breshëri është e rëndë për ta.