Befason Ky Shtet Evropian, Merr Vendimin E Papritur

Ministri i Shëndetësisë i Bullgarisë Kostadin Angelov tha sot se ai i ka propozuar qeverisë të vendosë një bllokim në mënyrë që të ng adalësojë
përhapjen e kor onavi rusit.

Vendi renditet i pari sa i përket përqindjes së njerëzve që kanë vde kurnga CO VID-19 në Evropë dhe numri irasteve të reja mbetet i lartë, mbi 4 mijë në ditë.Për të ngadalësuar përhapjen e vir usit,Angelov kërkon mby lljen e të gjith shkollave, kopshteve, restoranteve dhe dyqaneve, duke përjashtuar dyqanet e ushqimit.

“Restorantet do të lejohen të dërgojnë ushqim, por klubet e natës, objektet për kalimin e kohës së lirë dhe ato sportive do të mby llen gjithashtu”, tha ministri i Shëndetësisë në një konferencë shtypi.

Ndërkohë, ai gjithashtu do t’i kërkojë qeverisë të zgjasë situatën e jashtëzakonshme të pandemisë deri në fund të marsit 2021. Ndryshe, masat e reja do të hyjnë në fuqi duke filluar nga data 27 nëntor