U kujdes për të gjatë fundit të jetës, milioneri britanik i lë shqiptarit pasurinë marramëndëse

Duket se histori filmash, por një shqiptar dhe e dashura e tij janë bërë milionerë, pasi një i moshuar britanik u ka lënë të gjithë pasurinë e tij. A. Berisha dhe K. Evans jetonin me qera në shtëpinë e W. Hodge në Pembrokshire dhe u kujdesën për të derisa ndërroi je të në moshën 94 vjeçare.

Ai ishte pronar një ferme dhe një parku, me vlerë prej 1.5 milion euro, shkruan “BBC”. Duke parë dashurinë dhe përkujdesjen e shqiptarit, Hogde e la gruan pa asnjë cent dhe vendosi t’ia tra shëgonte pasurinë dy qiraxhinjve të tij që u kujdesen për të gjatë fundit tëje tës.

I ndjeri e la një letër në të cilin shkruante se nuk donte që pasuria e tij t’i mbetej gruas dhe katër fëmijëve të tij, duke thënë se ajo ishte mirë nga ana financiare dhe se nuk kishte nevojë për paratë dhe pasurinë e tij.

Shqiptari me gruan e tij para se të bëheshin të pasur, morën me qira një shtëpi që ishte pronë e britanikut. Prindërit e dy fëmijëve të vegjël filluan ta ndihmonin pa rrogë dhe nisën të bënin pazarin dhe të mirëmbanin fermën. I moshuari vua nte nga ka nceri i prostatës dhe bëri më shumë se 10 testamentet para vd ekjes së tij.

Por, në testamentin e fundit të cilin e nënshkroi në dhjetor të vitit 2016, i la gjithçka që kishte në duart e dy qeraxhinjve.