Hapet pas shumë vitesh KASAFORTA e Josif Broz Titos, ja çka u gjet brenda saj!

Komisioni shtetëror zbulon një sekret të mbajtur prej 33 vitesh, hapi kasafortën e Josip Broz Titos. Gjegjësisht, pas vd ekjes së tij më 4 maj 1980, të gjitha sendet në kasafortë do të mbeten të mbyllura dhe kasaforta është hapur vitin e kaluar dhe në të janë gjetur disa nga gjërat më të vlefshme.

Ne ju sjellim një listë të gjërave që ndodheshin në thesarin e Titos, një safir i artë blu që dyshohet se i përkiste dinastisë Romanov nga Rusia, një medalje që i përkiste Karagjorgjeviçit.

“Në atë kasafortë kishte shumë pasuri. “Kishte gjerdan dhe bizhuteri unike që i përkisnin familjes Karagjorgjeviq”, tha një nga anëtarët e komisionit. Në kasafortën e Titos kishte:
– 29.366 kilogramë ar në shufra dhe pluhur; – 1271 copë para numizmatike; – 2663 monedha ari dhe dukat
–26.219 dollarë amerikanë; – 149 bizhuteri (i përkasin familjes Karagjorgjeviq); – 36.000 marka gjermane
– safiri blu i Romanovëve; – 83 copa mansheta, kuti cigaresh, medaljone, varëse dhe distinktivë; – 18 komplete argjendi