Ja sa janë pagat në të vërtetë në Gjermani

Pagat në Gjermani janë rritur më së paku që nga viti 2009 dhe të ardhurat varen kryesisht nga qyteti në të cilin jetoni dhe punoni.

Pagat mesatare në Gjermani janë rritur me 26 euro krahasuar me vitin 2019, që është rritja më e ulët që nga viti 2009.

Kriza globale ka prekur një numër të madh sektorësh në Gjermani, por në disa ka pasur rritje të pagave – shërbimet e sigurimit (+111 euro), shërbimet shëndetësore dhe sociale (+80 euro) si dhe në sektorin e arsimit dhe trajnimit. (+77 euro). Ndërsa infermierët geriatrikë fituan mesatarisht 3,032 euro në 2019, paga mesatare në vitin 2020 u rrit mbi mesataren, në 3,174 euro. Kualifikimi profesional përcakton në masë të madhe pagën. Për punonjësit me diplomë akademike, mesatarja është 5265 euro dhe me kualifikim të njohur profesional 3300 euro. Punonjësit pa arsim fitojnë vetëm 2515 euro.

Më poshtë është lista e 100 profesioneve dhe fitimeve më të njohura: Infermierja 3,174 euro, farmacisti 4,546 euro, arkitekti 4,122 euro, doktori 6,337 euro, asistenti mjekësor 2,496 euro, okulisti 2,407 euro, bukëpjekësi 2,384 euro, ish shitësi 3,384 euro, euro nëpunës banke 4990 euro, inxhinier ndërtimi 4999 euro, shofer profesionist 2567 euro, ekonomist biznesi (tekstile) 3916 euro, biolog 5240 euro, kontabilist 3695 euro, nëpunës zyre 3338 euro, shofer autobusi 2,912 euro, qendër kimie asistent teknik 3 943 euro, kontrollues 5 714 euro.

Redaktori 4,094 €, çati 3,140 €, dispeçeri i skenës / filmit / televizionit 4,852 €, shitësi 4,734 €, nëpunësi me pakicë 2,445 €, elektricist 3,176 €, elektricist 3,465 €, elektricist 3,465 €, teknik i pajisjeve elektronike dhe sistemeve 4,9 € 3, 3,70 € teknik recepsionist euro, menaxher eventesh 3,474 euro, specialist komunikimi 3,900 euro, instruktor i vozitjes 2,930 euro, menaxher dege 4,113 euro, qeramika 3,046 euro, parukeri 1,666 euro, shofer forklifti 2,679 euro, montues gazi dhe uji 3,122 euro, pastrues 185 euro, pallat 3,185 euro, euro, shitës me shumicë 3,162 euro, specialist hotelerie 2,117 euro, portier 2,924 euro, nëpunës industrial 3,667 euro, mekanik industrial 3,871 euro, informatik 5,731 euro, inxhinier elektrik 6,300 euro, nëpunës gjykate 3,321 euro, kamerier 3,372 euro, kamerier 3,373 euro, Menaxher 5 034 euro.

Kuzhinieri 2205 euro, Infermierja 3645 euro, Mahler 2975 euro, Punonjës magazine 2279 euro, mësuese e shkollës fillore 4444 euro, mësuese e gjimnazit 5577 euro, logjistike 3525 euro, logopedi 2714 euro.

Saldator 2,819 €, Specialist / Asistent Marketingu 3,678 €, Menaxher Marketingu 4,799 €, Inxhinier Mekanik 6,173 €, Mason 3,214 €, Teknik i Mekatronikës 3,304 €, Projektues i imazhit dhe zërit të mediave 2,966 €.

Laboratori mjeko-teknik 3,497 euro, Metalac 3,674 euro, infermierja 3,511 euro, oficer i burimeve njerëzore 3,927 euro, Fizioterapist 2,588 euro, Pilot mbi 6,450 euro, Psikolog 4,626 euro, menaxher PR 3,40 euro, asistent jurist 4,52 euro. 1 911 euro, mekanik anije 3 798 euro, Kovac 3 053 euro

Sekretari 3338 euro Siguria 1800 euro Goldsmith 2416 euro Shitësi 2445 euro Monitor trafiku 3430 euro

Oficeri i sigurimit 4,695 €, Zyrtari Administrativ (Shërbimi i Lartë) 4,543 €, Mekanik 3,755 €

Kontabilist i certifikuar mbi 6 450 euro, teknik dentar 2 590 euro, marangoz 3 189 euro

Paga varet nga vendndodhja
Sipas portalit të punësimit Stepstone, paga mesatare në Hessen është më e larta në Gjermani dhe arrin në 47,840 euro në vit. Pasohet nga Baden-Württemberg me 47,800 euro, pak përpara Bavarisë (46,800 euro). Në fund janë Mecklenburg-Western Pomerania (33.600 euro), Brandenburg (34.300 euro) dhe Saksoni-Anhalt (35.400 euro), shkruan Mondo.

Frankfurt am Main dominon listën e qyteteve të mëdha me 54100 euro. Pasohet nga Mynihu (53.900 euro) dhe Shtutgarti (53.600 euro).