Një nga ρersonat më të rinj/ Fëmija 10-vjeç hυmb jetën nga Соνίd-19, rrëfehen prindërit: U ρërροqëm ѕhumë ta mbronin që të mos infеktohej

Një djalë dhjetë vjeç me sëmundje të tjera shoqëruese, përfshirë epilepsinë, është bërë një nga personat më të rinj që ka ndë rruar jetë nga Co vid-19 në Britani.

Fehzan Jamil, nga Bradford, vd iq dje në Infermarinë Mbretërore të Bradfordit pasi u sëmur me Co vid-19.

Prindërit e tij Tayaba dhe Mohammed thanë për Channel 4 Neës se djali i tyre kishte epilepsi dhe disa sëmundje të tjera shëndetësore.

Në një intervistë prindërit e tij thanë se ai ishte një ‘luftëtar me të vërtetë i guximshëm, ai ishte një ushtar’. Nuk dihet kur dhe si ai u sëmur me vi rusin vde kjeprurës.

Babai i tij Mohammed tha: ‘Ishim katër vetë, tani janë vetëm tre. Dhi mbja është e papërshkrueshme. Nëna e tij Tayaba shtoi: ‘Thjesht nuk mund ta përshkruaj hum bjen tonë. Çdo gjë ndihet bosh tani.’

Familja u përpoq të mbrojë Fehzan sa më mirë që të mundej gjatë pandemisë, duke ditur se çështjet e tij shëndetësore e bënin atë të pam bro jtur.

‘Ne u përpoqëm ta mbanim Fehzan në shtëpi sa më shumë që të ishte e mundur. Dhe askush nuk hyri në shtëpi pa maskë. Ne u përpoqëm më të mirën për ta mbajtur atë të sigurt, por Co vid e inf ektoi atë, ‘tha ajo.

Fehzan ishte trajtuar në Bradford Royal Infirmary ‘për shumë vite’ dhe familja tha se stafi i la ata të qëndronin pranë tij ndërsa ai vd iq.

Teyaba tha: ‘I gjithë stafi ishte shumë i mirë me ne. Ata e njohin Fehzan-in për shumë vite dhe gjithmonë janë kujdesur për të. Ata na lënë të jemi pranë tij kur ai vdiq.’

Kur Fehzan hyri për herë të parë në spital, familja nuk u shqetësua sepse ishin mësuar me udhëtimet e tij në spital. ‘Por kjo herë doli ndryshe, ai kurrë nuk erdhi në shtëpi. Co vid e mori atë nga ne, ‘tha Mohammed.

Fehzan besohet të jetë një nga vik timat më të reja të pan demisë. Një 12 vjeçar vd iq në qershor, një foshnjë 13 ditore vd iq më 18 qershor dhe një djalë 11 vjeçar vd iq në prill.(M.Q/Faxweb.al)