NUK KA LEHTËSIME Austria zgjat masat e koronës deri në qershor të 2023-ës

Parlamenti austriak zgjati disa të ashtuquajtura ligje të koronës deri në fund të qershorit 2023, duke krijuar kështu një bazë ligjore për masa të mëtejshme epidemiologjike.

Kështu, është zgjeruar ligji epidemiologjik, i cili mundëson ndër të tjera zbatimin e programeve të depistimit, dhënien e certifikatave të vaksinimit dhe testimit, apo futjen e një regjimi udhëtimi.

Është zgjatur masa që detyron hotelierët dhe organizatorët e eventeve, në rast nevoje, të mbledhin të dhëna për mysafirët, dhe në rast infeksioni, lajmërojnë organet kompetente.

Me zgjatjen e këtij ligji mbeten në fuqi masat e posaçme ndëshkimore.

Për spitalet, ligji është zgjeruar, i cili u mundëson krahinave të marrin masat e nevojshme në rast krize pa leje të veçanta.

Zgjatja e koronës së ligjit shkaktoi indinjatën e opozitës, e cila kërkoi heqjen e detyrimit për të mbajtur maska ​​në fusha të caktuara të jetës.