Doktoret japin lajmin e keq: Ja çfarë ju ndodh nëse nuk kryeni marrë dhënie dy herë në javë…

Ja çfarë ju ndodh nëse nuk kryeni marrë dhënie dy herë në javë…

Një nga kënaqësitë më të mëdha të jetës është të bësh dashuri dhe nuk ka dyshim për këtë. Me të vërtetë duket se bërja e dashurisë është e mirë jo vetëm për mendjen, por edhe për trupin.

Kjo nuk është e re, por ajo që pak njerëz dinë është se cilat janë pasojat nëse nuk bëni dashuri ose nuk bëni shpesh. Kjo nuk do të thotë se ajo duhet të bëhet një mendim fiks apo një obsesion, por sipas ekspertëve do të ishte mirë të liroheni nga pasioni të paktën dy herë në javë. Sot ne duam të përqendrohemi në efektet e mungesës së këtij aktiviteti në shëndetin fizik dhe mendor të secilit prej nesh. Këtu janë 8 problemet shëndetësore që mund të ndodhin nëse nuk bëni dashuri të paktën dy herë në javë.

Ju sëmureni më shpesh

Është e vërtetë, sipas ekspertëve, duket se sistemi imunitar, nëse nuk bëjmë dashuri, shpesh tenton të dobësohet në mënyrë të konsiderueshme.

Është më e lehtë të stresoheni

Ju e dini se se ksi është me të vërtetë një ilaç për të na ndihmuar të elem inojmë ose të largojmë stresin. Kjo është për shkak se vetë akti i liron hormonet që ndihmojnë për të luf tuar stresin.

Është më e vështirë të ngazëllehesh

Duket me të vërtetë e pabesueshme, por është ashtu, nëse nuk merrni emocion në një mënyrë konstante dhe të rregullt, duket se është më e vështirë të ngazëlleheni dhe për rrjedhojë të arrini or gazmë.

Ndryshimet e ëndrrave

Mund të ndodhë të shikoni ëndrra veçanërisht er otike ose për të pasur një o rgazmë të vërtetë në gjumë.

Me kalimin e kohës ju filloni të humbni dëshirën.

Duket se në rastin kur marrëdhëniet sek suale janë me të vërtetë sporadike dhe trupi ynë e percepton këtë shkëputje, shkakton një reagim të vërtetë fiziologjik.

Rrisni distancën midis vetes dhe partnerit

Kur dy njerëz që janë së bashku nuk kanë marrë dhënie se ksuale, është e pashmangshme që lindin problemet e para.

Zvogëlon vetëbesimin

Është vërtetuar se mungesa e se ksit i çon njerëzit në një trishtim kronik dhe në disa raste edhe në de presion.

Rrit rr ezikun e tu moreve

Kjo mund të duket e çuditshme për ju, por sidomos meshkujt që nuk kanë se ks rregullisht kanë një rre zik më të madh të kontraktimit të kaηсеrίt të pr0statës.