Cila hirrë është më e shëndetshme: Kjo sasi pihet çdo ditë, më e mira për mëlçinë

Hirra pastron mëlçinë nga ato substanca që grumbullohen në qeliza, për shkak të të cilave ajo dëmtohet

Përmban proteina dhe lipide, largon yndyrat, të cilat janë “hapi” i parë drejt dëmtimit të gjëndrës më të madhe në trupin tonë.

Por jo të gjitha janë njësoj të shëndetshme! – transmeton Telegrafi.

Hirra përmban proteina të dobishme jokazeinë, lipide, është një lëng biologjikisht aktiv për mëlçinë, sepse fillimi i përdorimit të hirrës nënkupton ndërprerjen e përdorimit të alkoolit.

Nuk bën të pini alkool, të shikoni fundin e gotës dhe të pini hirrë, ka rregulla.

Pimë 200 mililitra dy herë në ditë dhe e furnizojmë mëlçinë me përbërës aktivë që e rigjenerojnë atë. Hirra redukton yndyrën. Një nga fazat e para të dëmtimit të mëlçisë është mëlçia e dhjamosur, ajo duhet të kalojë gjithmonë përmes mëlçisë yndyrore. Hirra pastron mëlçinë nga ato substanca që grumbullohen në qeliza, për shkak të të cilave ajo dëmtohet.

Pini hirrë, ka serotonin, ndihesh mirë menjëherë, të përmirëson edhe humorin.

Hirra ka shtatë deri në dhjetë për qind laktozë. Nëse jeni intolerant ndaj laktozës dhe nuk keni marrë më parë produkte të qumështit, do të keni diarre.

Hirra nga qumështi i dhisë apo deles ka një erë specifike, por janë më të shëndetshme se qumështi i lopës.

Përbërja lipidike është e ndryshme, dhitë kanë lipide shumë më të shëndetshme se qumështi i lopës!

Hirra gjithashtu ka proteina të shëndetshme nga qumështi i dhisë, e vërteta është se është më e mirë se qumështi i lopës. I deles ka yndyrë pak më të rëndë, kështu që hirra e dhisë është ideale. /Telegrafi/