Вill Gateѕ rezulton рozitiv me С0VΙD !

Bill Gates, themeluesi miliarder i Microsoft, tha se ai ka rezultuar pozitiv me Co vid-19.

Ai tha se po përjeton simptoma të lehta dhe po ndjek këshillat e ekspertëve duke u izoluar derisa të jetë përsëri i shëndetshëm. Gates shtoi se ai është me fat që është vaksinuar dhe ka imunitet. Ai tha gjithashtu se Fondacioni Gates po bashkohet për herë të parë në dy vjet dhe se ai do t’i takohet virtualisht me ta në Microsoft Teams.

“Ne do të vazhdojmë të punojmë me partnerët dhe do të bëjmë gjithçka që mundemi për të siguruar që askush prej nesh të mos përballet më me një pandemi”, tha ai.

Gates ka folur shpesh për përpjekjet se si të parandalohet pandemia e ardhshme. Ai ka folur më parë për shpresat e tij për ta pasur nën kontroll pandeminë Co vid-19 deri në vitin 2023.

Ai parashikon që me disponueshmërinë e zgjeruar të vaksinave, që vitin e ardhshëm bota nuk do të ketë nivelin e infektimeve që ka pasur në tre vitet e para të saj.

Në total, Fondacioni Gates ka dhënë të paktën 1.75 miliardë dollarë për të mbështetur përgjigjen globale ndaj Co vid-19. Libri i ri i Gates, “Si të parandalojmë pandeminë e ardhshme”, doli në botim javën e kaluar.