Shkaktarët e marramendjes, shenjë paralajmëruese e ..

Papritur gjithçka kthehet, toka fillon të lëkundet, duket se diçka e pakuptueshme po na tërheq poshtë ose na bëhet e zezë para syve, dhe ndonjëherë shohim yje. Shumë njerëz ankohen te mjeku i familjes për marramendje dhe çrregullime të ekuilibrit.

Shkaqet, të cilat mund të jenë fizike dhe emocionale, janë po aq të ndryshme sa edhe simptomat. Marramendja në vetvete nuk është sëmundje, por shenjë se diçka nuk është në rregull, transmeton KP.

Shtypja e ulët i gjakut mund të jetë shkaktar i marramendjes
Keni marramendje kur ngriheni nga divani apo nga krevati në mëngjes? Pastaj, në shumë raste, pas saj qëndron presioni i ulët i gjakut. Presioni në këtë rast zakonisht bie në një vlerë nën 100/60 mmHg.

Zakonisht nuk ekziston rreziku i pasojave fizike afatgjata, pasi ndryshe nga tensioni i lartë, në këtë rast nuk mund të pritet dëmtim i enëve të gjakut apo organeve.

Ndihmoni në rastet akute: pini të paktën 0.5 litra ujë shpejt, dhe pastat e kripura janë gjithashtu të dobishme. Ju gjithashtu duhet të shtriheni dhe të ngrini këmbët tuaja (p.sh. në një jastëk).