Bυrri i infеktυar me kоrоnaνίruѕ shkon me proѕtitυta, shteti në këmbë për të gjetur kontaktet e tij

Një burrë në Hong Kong që ishte takuar më një pros titutë në shtëpinë publike të hotelit Mong Kok, para se të rezultonte pozitiv me Co vid-19, ka shkaktuar nisjen e një operacioni të gjerë të zbulimit të kontakteve të punon jëses së sek sit dhe të vetë pacientit.

Mediat vendase raportonin se sot oficerët ishin angazhuar për gjetjen e prost itutës në ndërtesën e King Hing, pa mundur ende ta gjenin.

Pro stituta nuk është gjetur pasi burri nuk mban mend në cilin kat të ndër tesës gjendet shtëpia publike.

Policia shtoi se 35-vjeçari kishte vizituar kishte vizituar shtëpinë publike më 8 nëntor dhe kishte dalë pozitiv me kor onavi rus të shtunën.

Autoritetet thonin se rasti i tij është një nga tetë raste burimi i të cilave nuk dihet.

“Nuk dihet nëse është infe ktuar nga pros tituta. Është e mundur që ai mund të ketë krijuar simptomat para se të vizitonte shtëpinë publike,” thanë autoritetet.

Disa javë më parë një tjetër pro stitute kishte rezultuar pozitive me Co vid-19 ne Hong Kong, pas arre stimit prej zyrtarëve të policisë dhe emigracionit, dhe kjo solli nisjen e një fushate të gjerë gjurmimi të rreth 70 klientëve me të cilët ajo pretendon se kishte bërë se ks, me një mesatare prej pesë burrash në ditë, gjatë kohës që kishte qëndruar në hotel Mong Kok.

“Deri tani asnjë nga klientët e saj nuk është gjetur”, thanë burimet e policisë