Rrëfimi i triѕhtë i νajzëѕ ukrainaѕe që iνvranë nënë раra ѕуνe: E qëΙΙuan me рΙumb në kokë

Një banore e qytetit Bucha, Tatiana Sichkar, ka treguar se si nëna e saj u qëllua për v dekje ndërsa qyteti ishte nën pushtimin rus.

Duke folur për Mark Austin të Sky, ajo tha se familja e saj kishte qenë duke u kthyer nga shtëpia e gjyshes në atë kohë dhe ata kishin veshur rroba që nënkuptonin se ishin civilë.

Pa paralajmërim, ajo dëgjoi një “të shtënë armësh shumë të fortë”.

“Pashë diçka që fluturonte nga pjesa e pasme e kokës së nënës sime. Ishte aq shpejt sa nuk kuptova asgjë,” tha ajo.
Sichkar tha se pa nënën e saj të rrëzuar dhe ajo dhe babai u ulën në tokë.

Ajo u përpoq të thërriste nënën, por nuk kishte përgjigje.

Vajza tha se kur e pa mirë të ëmën, kishte gjak në të gjithë fytyrën e saj.

“U përpoqa t’i shtrëngoja dorën por ajo nuk reagoi”, tha ajo. Vajza tha se dëshiron që vd ekja e nënës së saj të hetohet si një krim i mundshëm lufte.