Muslimanët e Spanjës i dhurojnë imamit të tyre një Audi-6 luksoze për punën e palodhur në Ramazan

Një grup myslimanësh nga qyteti Lleida i Spanjës i dhuruan Imamit të tyre një makinë luksoze Audi-6 në ditën e Bajramit si çmim për të vlerësuar punën e tij të palodhur gjatë muajit të Ramazanit.

Osama Bounasab, Imami i Xhamisë Al-Rahmah nga qyteti Tarka, mori dhuratën befasuese në ditën e Bajramit, kur besimtarët e xhamisë së tij sollën një Audi-6 krejt të re në xhami për të vlerësuar përpjekjet e Imamit gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

Imam Bounasab shprehu vlerësimin e tij për këtë hap dhe shkroi në llogarinë e tij në Facebook, siç citohet nga blogerët marokenë, “Sot ishte një gëzim i madh, pasi grupi i xhamisë së bekuar Tarka më befasoi me një dhuratë të shtrenjtë, elegante dhe të bekuar: Një klasë e lartë, makinë, lavdërimi i qoftë Zotit”.

“Gëzimi im ishte më i madh me dashurinë e këtyre besimtarëve bujarë dhe me mbështjelljen e tyre rreth meje me lutjet e tyre, hapësirën e gjoksit të tyre dhe mirësinë e zemrave të tyre. Lutem për shëndetin dhe mirëqenien e tyre dhe Zoti i bëftë të drejtë djemtë dhe vajzat e tyre”, shtoi ai.

Anëtarët e komunitetit të Magrebit që jetojnë në qytetin spanjoll Tarka, thanë se nisma për t’i dhuruar Imamit të xhamisë, erdhi si befasi për të shprehur mirënjohjen ndaj predikuesit. Në vend që të mblidhnin donacione nga adhuruesit në çanta, dhe t’ua shpërndanin paratë imamëve dhe recituesve, adhuruesit e gjetën këtë si një mënyrë të re për të vlerësuar imamët.