E FUNDIT/ Kjo Është Deklarata E Fundit Që Vjen Nga OBSH-Ja

LAJMI FUNDIT

Një i dërguar special i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) C0VID-19 parashikoi një valë të tretë të pandemisë në Evropë në fillim të vitit 2021, nëse qeveritë përsërisin atë që ai tha se ishte një dështim për të bërë atë që duhej për të parandaluar valën e dytë të infeksioneve.

“Ata humbën ndërtimin e infrastrukturës së nevojshme gjatë muajve të verës, pasi vunë valën e parë nën kontroll”, tha David Nabarro i OBSH-së, në një intervistë për gazetat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

“Tani kemi valën e dytë. Nëse ata nuk ndërtojnë infrastrukturën e nevojshme, ne do të kemi një valë të tretë në fillim të vitit të ardhshëm”, tha Nabarro, një britanik, i cili bëri fushatë pa sukses për t’u bërë drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së më 2017.

Evropa për pak kohë u gëzua duke u mbytur nivelet e infeksioneve që tani po rriten përsëri: Gjermania dhe Franca të shtunën kishin 33,000 raste së bashku, Zvicra dhe Austria kanë mijëra raste çdo ditë, ndërsa Turqia raportoi një rekord prej 5,532 infeksioneve të reja, përcjell tutje albinfo.ch.