“Nuk kemi рarë gjë akoma”/ Рaralajmërimi i frikѕhëm i Bill Gateѕ: Mund të krijohet një variant më i rrezikѕhëm i СOVlD

Miliarderi Bill Gates ka paralajmëruar se ekziston rreziku që bota të mos e ketë parë ende më të keqen e pandemisë СОVlD.

Manjati i teknologjisë dhe filantropisti tha se nuk donte të tingëllonte “pesimist”, por paralajmëroi se ekzistonte rrezi ku që mund të krijohej një variant ‘edhe më transmetues dhe akoma më fatal’.

Ai tha se rre ziku që kjo të ndodhë është ‘mbi 5%’ qind’ dhe do të thotë se bota duhet të shohë akoma më të keqen e pandemisë.

Nuk është hera e parë që ai bën një parashikim të tillë. Në dhjetor 2021, ai paralajmëroi miliona ndjekësit e tij në Twitter që të përgatiteshin për pjesën më të keqe të pandemisë, pasi kishte paralajmëruar më parë në 2015 se bota nuk ishte gati për pandeminë e ardhshme.

Gates tha për FT: “Ne jemi ende në rrezik që kjo pandemi të gjenerojë një variant që do të ishte edhe më transmetues dhe akoma më fatal.

Nuk ka gjasa, nuk dua të jem një zë dënimi dhe zymtësie, por është shumë më e lartë se një rre zik prej 5 për qind që kjo pandemi, të mos e kemi parë as më të keqen.”