Pas doktoratës, mërgimtarja shqiptare merr çmimin nga Akademia Kombëtare e Shkencave në USA

Si shumë shqiptarë të suksesshëm në botë, edhe Mirjeta hynë në listen e të rinjëve me arritje të larta në fushën akademike.
Është Mirjeta Pasha Dëra, shqiptarja doktorante në Shtetet e Bashkura, e cila ka marrë çmimin nga Akademia Kombëtare e Shkencave në USA për të përfituar trajnim të specializuar pas doktoraturës, shkruan albinfo.ch.

Është, në fakt, çmim prestigjioz dhe vetëm një përqindje e vogël e atyre që aplikojnë fitojnë, 15% e të gjithë aplikanteve në gjithë USA.

Si shumë shqiptarë të suksesshëm në botë, edhe Mirjeta hyn në listën e të rinjve me arritje të larta në fushën akademike.

Ajo ishte studente e Lotharit dhe mentor të doktoratës e kishte këshilltarin që është në top 2% shkencëtarët më të mirë në fushat në mbarë botën.

“Ka qenë kënaqësi e madhe të jesh student i Lotharit dhe të vazhdosh të punosh me të. Arritjet, këshillimi dhe udhëzimi i tij janë të jashtëzakonshme”, ka shkruar Mirjeta. /Albinfo.ch