Ju ka ndodhur qe t’iu behet lekura me kokrriza? Ja se nga vjen kjo, pergjigjja nuk do t’iu pelqej aspak

Mjekët thonë se intoleranca ndaj glutenit është një problem shëndetësor që prek shumë njerëz.

Këto janë disa nga shenjat e para që tregojnë për këtë problem:

“Lëkurë pule”: nëse menjëherë pasi keni konsumuar produkte më gluten ose disa orë më pas ju janë formuar kokrriza në lëkurë (ose e njohur ndryshe si lëkurë pule) në krahë dhe në kofshë, atëherë kjo është një shenjë e mungesës së acidit yndyror i shkaktuar nga gluten .

Dhi.mbje koke: nëse keni dhi.mbje koke të vazhdueshme është një shenjë tjetër që ju tregon që jeni intolerant ndaj glutenit. Kjo mund të tregojë edhe shenjë dehidratimi.

Sëm.un.djet autoimune: sigurisht që këto sëm.un.dje nuk lidhen gjithmonë me faktin që jeni intolerant ndaj glutenit, por në disa raste sëm.un.djet e tilla si artriti reumatoid, koliti, lupusi, skleroza e shumfishtë, psoriasis etj thuhet se shfaqen edhe nga intoleranca ndaj glutenit.

Problemet me tretjen: intoleranca ndaj glutenit ju jep edhe si.mpt.oma të tilla si gazra, diarre ose kapsllëk, fryrje barku etj. Marramendja dhe lodhja kro.n.ike: janë dy sim.pto.ma të tjera që shoqërojnë personat që janë intolerant ndaj glutenit.

Ja si t’i ele.min.oni kokrrizat e vogla të kuqe në lëkurën e këmbëve:

Konsumoni shumë Omega 3

Qëndroni larg bulmetit dhe mbani një dietë me ushqime të freskëta që e hidratojnë lëkurën nga brenda. Fokusohuni tek salmoni, farat e linit, toni dhe sardelet.

Përdorni produkte pa parfume

Shpesh keratosis pilaris shkaktohet nga kremrat locionet apo produktet e tjera me përmbajtje parfumesh. Gjithashtu mundohuni t’i shkurtoni sa më shumë dushet dhe përdorni ujë të vakët, jo të nxehtë.

Agjentët keratolikë

Agjentët keratolikë ndihmojnë në heqjen e keratinës, shtesës që pengon folikulat që të dalin në sipërfaqe duke shkaktuar këto kokrriza. Produktet me acid laktik, ure dhe glicerinë janë idealë.

Agjentët keratolikë

Agjentët keratolikë ndihmojnë në heqjen e keratinës, shtesës që pengon folikulat që të dalin në sipërfaqe duke shkaktuar këto kokrriza. Produktet me acid laktik, ure dhe glicerinë janë idealë.

Një recetë retinoidesh

Retinoidet njihen gjerësisht në trajtimin e akneve duke qenë se nxit rigjenerimin e qelizave dhe lejon lëkurën e re të dalë më shpejt. Në këtë mënyrë, kokrrizat sheshohen.

Kokrrizat e kuqe në lëkurë të njohura ndryshe si keratosis pilaris, që e bëjnë lëkurën të duket si ajo e një pule të rrjepur, sigurisht janë një problem i madh veçanërisht kur afron sezoni i plazhit.

Keratosis pilaris prek rreth 50% të femrave në të gjithë botën dhe këro kokrriza të vogla që shpesh gjenden në këmbë dhe më rrallë në krahë, janë vërtet kokëforta dhe refu.zojnë të largohen, madje edhe me eksfoliim, i cili në raste të caktuara duket se i përke.qëson