U рërdh*nua nga uѕhtarët ruѕë, drama e 14-vjeçareѕ ukrainaѕe, mbeti ѕhtatzënë dhe vendoѕi të mbajë fëmijën ѕepѕe…

Një adoleshente ukrainase, ka ngelur shtatzanë pas përdh unim it nga pesë ushtarë rusë.
14 vjeçarja nga Bucha, planifikon ta mbajë fëmijën pasi mjekët paralajmëruan që nëse do të aboоrtonte, mund të mos kishte më shanse që të bëhej nënë, raportoi The Mirror.

Historinë e saj e ka treguar psikologia Oleksandra Kvitko, e cila punon në linjën telefonike të Avokatit të Popullit për ndihmë psikologjike, me pëlqimin e prindërve të vi ktimës.

Psikologia sqaroi se po punon me vajzën për të mësuar se si ta pranojë fëmijën e saj.

Kvitko tani punon me pesë vajza të moshës 14-18 vjeç, të cilat dyshohet se mbetën shtatzënë pasi u për dhu nuan nga ushtarët rusë.

Vi ktima më e re me të cilën ajo punon është vetëm 10 vjeç.

“Vajzat e moshës 14, 15, 16 vjeç dhun ohen shpesh. Pas luftës, do të ketë shumë adoleshente shtatzëna në Ukrainë”, tha Kvitko tha për Radio Svoboda.

Vi ktimat përfshijnë gra, burra dhe fëmijë të vegjël.

Avokatja e Popullit Lyudmila Denisova tha për Radio Svoboda se 12 raste të shtatzënisë së detyruar janë raportuar deri më tani, por ajo beson se ka më shumë raste të pa raportuara.