BENZINË, DIESEL APO MAKINA ELEKTRIKE: Cili do të na kushtojë më pak?

Llogaritja është mjaft e qartë

Pavarësisht rritjes së çmimeve të energjisë, kalimi te makinat elektrike është ende fitimprurës, thonë ekspertët nga klubi austriak i automobilave OeAMTC.

I pyetur nëse ia vlente të kaloni në një makinë elektrike, eksperti i OeAMTC, Mark Kaiser tha se ishte akoma më e lirë për të vozitur me energji elektrike.

Ai shpjegon se çmimi për blerjen e një makine elektrike është ende pak më i lartë, por vendet ofrojnë stimuj të shumtë dhe kostot aktuale janë dukshëm më të ulëta.

Ai e vërtetoi pretendimin e tij duke krahasuar Opel Corsa me benzinën dhe elektrike.

Pas pesë vitesh dhe ngarje 15 mijë kilometra në vit, versioni elektrik i “kushtonte” pronarit rreth 24 mijë euro, ndërsa benzina më shumë se 30 mijë euro.

Megjithatë, eksperti thekson se çmimi i energjisë elektrike për karikuesit publik është rritur dhe mesatarisht është 55 cent për kilovat orë, që është një rritje deri në 20 cent.