Zelensky: Njerëzit nuk duhet të jenë veglat e disa regjimeve e diktatorëve

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, ka postuar disa fotografi në llogarinë e tij në Facebook, ku shihen civilë dhe ushtarë ukrainas duke buzëqeshur e duke u munduar t’iu rikthehen jetës normale.

Këtë postim ai e ka shoqëruar edhe me një shkrim emocionues, si vijon:

“Çdo komb ka të drejtën e jetës së pavarur. Çdo qytet ka të drejtën për siguri të plotë. Secili person ka të drejtën e lirisë dhe të kërkojë lumturinë e tij.

Njerëzit nuk duhet të jenë veglat e disa regjimeve, disa diktatorëve. Njerëzit kanë të drejtë thjesht të jetojnë. Kjo është ajo për të cilën ne qëndrojmë.

Kjo është ajo që ne kërkojmë të mbrojmë me ne. Dhe kjo është ajo që ne do ta rindërtojmë, shpresoj me gjithë botën pas kësaj lufte“.