Mjekët japin lajmin e keq: Рersonat të cilët kalojnë viruѕin, janë më të rrezikuar nga një goditje në zemër рas kaq kohësh

Nëse keni pasur Co vid dhe keni kapërcyer virusin e padukshëm, mund të mendoni se jeni jashtë rrez ikut.

Por ekspertët kanë zbuluar se njerëzit që infektohen me koronavi rus janë më të rrezikuar nga një goditje vd ekjepr urëse, shkruan The Sun.

Goditjet në tru janë një urgjencë mjekësore dhe ndodhin kur furnizimi me gjak në një pjesë të trurit ndërpritet.

Zakonisht ka dy shkaqe kryesore, kjo mund të jetë për shkak të një mpiksje gjaku ose kur një enë gjaku e dobësuar që furnizon trurin shpërthen.

Një gjendje tjetër e lidhur quhet sulmi ishemik kalimtar (TIA), ku furnizimi me gjak në tru ndërpritet përkohësisht.

Mjekët që hetonin sëmundjen pas infeksionit Co vid zbuluan se njerëzit që kishin virusin përballeshin me një rrezik 72 për qind më të lartë të dështimit të zemrës pas 12 muajsh.